Druk, druk, druk… Of toch niet echt?

Soms zit u op kantoor en vraagt u zich af: ‘Wat doe ik hier eigenlijk?’. U hebt slecht geslapen vannacht, of u ziet als een berg op tegen de klus die voor u ligt. Of misschien loopt het even niet zo lekker in uw privéleven. Dat kan allemaal, maar als u niet wilt dat uw collega’s en leidinggevende het merken moet u toch iets verzinnen.
Door net te doen alsof u druk bent, kunt u de indruk wekken dat u hard aan het werk bent. Zelfs als de werkelijkheid heel anders is. Maar om te voorkomen dat dit in de gaten loopt, kunt u het beste de volgende aspecten goed in het oog houden.

Hoe kunt u zich druk werkend voordoen?
Natuurlijk moet u vooral uzelf blijven. Handel zoals uw collega’s u kennen, want overdrijven is een zeer gespecialiseerd vak. Maar het kan helpen om de eerdere blog over ‘effectief pauzeren’ ter harte te nemen. Als u van tijd tot tijd een extra kop koffie gaat halen, of als u fysiek ergens informatie vandaan gaat halen, levert dat u tijdwinst op. Tijd om deze vervelende, lange dag sneller door te komen.
U mag er ook best mondeling voor uitkomen dat u druk bent. Als u het uitspreekt, of zuchtend en puffend het kantoor heen en weer loopt, merken uw collega’s dat immers ook op. En zij zullen begrip hebben en u met rust laten. Zeker als u ook uw gezicht in de druk, druk, druk plooi houdt. Als u uw collega’s daarnaast met interne telefoontjes, mailtjes en korte gesprekjes bij hun bureau in uw druk zijn betrekt, zal dat zijn effect ook niet missen. Ze zullen beseffen dat u niet voor niets al op kantoor was, toen zij binnenkwamen. En uw bureau ligt ook niet zonder reden zo vol paperassen. {Mits dat ook daadwerkelijk zo is natuurlijk…}

Bent u echt druk, druk, druk…?
Een ander alternatief is om u van alle showelementen niets aan te trekken. Deze versie houdt het langste stand. Immers, eerlijkheid duurt het langst. En van hard werken – zo luidt een bekend gezegde – is nog nooit iemand doodgegaan. Oftewel, door gewoon daadwerkelijk uw werk serieus te nemen en kwaliteit en kwantiteit te leveren, geeft u uw werkgever waarvoor hij u betaalt. En dat zal zich op lange termijn in klinkende munt uitbetalen. Daar kunt u zeker van zijn.

Kantoorinrichting geeft rust in drukke tijden
Een goede kantoorinrichting geeft rust en ruimte. Ook als mensen druk, druk, druk zijn, kunnen zij functioneren en productief zijn. De medewerkers van Designkantoormeubilair denken graag met u mee over oplossingen op het gebied van kantoorinrichting.